Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Interactive Music

Tod Machover, the most wired composer, technology and audiences,  zei in een lezing op het studium generale van ArtEZ enkele maanden terug, dat het verschil tussen ‘performer’ en het publiek aan het vervagen is. Ter plekke lieten studenten muziek en techniek, die de masterclass Looking for Spring volgden,  zien wat dat mogelijk kan betekenen. Interactie met het publiek zal steeds meer plaats vinden omdat de technologie dat mogelijk maakt. Elly Jessop en Peter Torpey zijn promovendi van Tod Machover en werken in zijn groep The Opera of the Future. In het filmpje vertellen ze welke ontwikkelingen zij zien voor de uitvoerende kunsten de komende jaren.

Vorige week deed Tod Machover op het festival in Edinburgh een nieuw experiment waarbij hij een symfonie maakt aan de hand van door burgers van de stad ingestuurde geluidsfragmenten die typisch zijn voor de stad. Helaas is het resultaat niet te horen, maar wel de toelichting van Tod Machover op het project.

 

 

september 4, 2013 - Posted by | masterclass | , , , ,

2 reacties »

  1. De masterclass van Tod Machover bij ArtEZ studiumgeneral op 24 mei 2013 staat sinds gisteren online op de vimeopagina van het ArtEZ studium generale en is echt de moeite van het bekijken waard. Ook vind je op deze vimeopagina een interview dat Mirjam Zegers had met Tod Machover.

    http://vimeo.com/artezstudiumgenerale

    Reactie door Petra ten Brinke | september 5, 2013

  2. Dank je wel Petra, ik wist niet dat hij on line stond. Het is inderdaad een van de meest inspirerende presentaties die ik ooit gehoord heb. Geweldig dat Studium Generale dit mogelijk heeft gemaakt.

    Reactie door Ella Hueting | september 6, 2013


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: