Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

New kids in town

Vandaag samen met Charlotte Bik, directeur van Art & Design de aftrap gedaan voor de gemeenschappelijke introductie. Studenten van Art & Design en Muziek werken een week lang samen aan projecten. Het resultaat is een Soundsculpture, dat gepresenteerd wordt op vrijdagmiddag op de Jansplaats in Arnhem.

Charlotte legde in haar vooral de nadruk op kwaliteit en toptalent. In het kunstonderwijs wordt dat nog belangrijker dan het al was. Kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit.

Mijn bijdrage vanochtend bestond uit het belang van netwerken in de kunst. Bijgaand een stukje uit mijn introductie verhaal:

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je publiek en je opdrachtgevers te leren kennen. En natuurlijk ook collega’s met wie je kunt samenwerken of die je kunnen helpen om aan opdrachten te komen. Sommige mensen weten heel goed de prachtige dingen die ze maken,  geheim te houden. Mijn motto is: Be good and tell it. Met dat eerste komt het meestal wel goed bij studenten op de kunstacademie en op een conservatorium. Maar dat laatst vinden mensen vaak lastiger. Maar geloof me: met alleen goed zijn kom je er niet. Weet je hoeveel genieën er zijn die hun prachtige composities en kunstwerken mee hun graf in hebben genomen? ….Ik ook niet.

 

Vroeger had ik een hekel aan netwerken. Ik dacht dat het ging om gunsten van anderen te vragen en dat wilde ik niet. Maar netwerken is eigenlijk meer geven dan nemen. Als je wat aan een ander geeft is die ander bereid op zijn of haar beurt weer bereid om jou te helpen. Netwerken is wederkerig, dus begin met het helpen van anderen. Dan komt er vanzelf ook weer iets voor terug.

 In het programma van deze week staat netwerken centraal. Het programma is er op gericht om ‘jezelf te laten zien’ en om ‘samen te werken’. Het uitwisselen van ideeën, communiceren, interpreteren en reageren. We doen het al via facebook, twitter, weblogs. En je kunt het ook gewoon doen door samen aan iets te werken. Dat is wat we deze week gaan doen.

 

augustus 22, 2011 - Posted by | bijeenkomst | , ,

1 reactie »

  1. Je verwoordt het mooi Ella. Past prachtig in deze tijd.

    Reactie door Hans Mestrum (@hansmestrum) | augustus 22, 2011


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: