Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Start van het nieuwe schooljaar

Samen met de diploma-uitreiking vind ik de start van het cursusjaar het hoogtepunt van het schooljaar. De nog wat schuchtere studenten gaan een nieuwe fase van hun leven in. De toekomst ligt nog open voor ze. En die gaan ze nu voor het eerst richting geven. Niet voor niets dan ook dat de opleidingen veel aandacht besteden aan de introductie. Een goede start waarbij studenten kennis maken met hun docenten en hun medestudenten is een kritische succesfactor voor de slagingskans in het eerste jaar. Daarom niet alleen een gezamenlijke introductie met HAN studenten maar ook een aparte introductie met de eigen opleiding. Bij Built Environment doen ze dat wel op een heel speciale manier, namelijk door de studenten opdracht te geven een ‘overbrugging’ te maken over het water. Die moet ook daadwerkelijk uitgeprobeerd worden, waarbij er natuurlijk ook weer veel studenten in het water belanden. En de medewerkers van de opleiding moeten er ook aan geloven. De directeur van de faculteit werd tot nu toe gespaard. Zo niet dit jaar. Onder aanmoediging van het docententeam werd ik door 6 sexy jongemannen in badkleding mijn kamer uitgetild en het zwembad in gejonast. Na van de schrik bekomen te zijn gaf het een goed gevoel: het gevoel erbij te horen. In de laatste week van mijn werkzame leven bij de HAN, voelt dat als een goed afscheid.  Betrokkenheid van het management is noodzakelijk voor goed onderwijs. En dat daar af en toe een nat pak bij hoort… Jongens, dank je wel. En veel succes het komende jaar.

augustus 29, 2010 - Posted by | bijeenkomst | ,

1 reactie »

 1. Hallo Ella,

  Ik zal jou en je blog missen. We hebben elkaar maar een keer meegemaakt bij de laatste vergadering van de stuurgroep VO-HO. Daar en vooral daarna gebeurde er veel gedenkwaardigs datalles te maken heeft met keuzes en trouw aan jezelf en zorg voor je omgeving.
  Veel mooie woorden zijn al aan je gericht en die heb je ongetwijfeld verdiend. Ik hoop oprecht dat je keuze een goede blijkt te zijn en dat je je ideeën trouw blijft want dat zijn ze zeker waard.
  Groeten,

  Frits Roelofs

  Reactie door Frits Roelofs | augustus 30, 2010


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: