Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

een twee tien

Het mailtje van de dag kwam gisteren pas om 23.13 binnenvliegen. Het was een mail van Guido Crolla, docent bij ICA en ook wel bekend als ‘de denkbeeldhouwer’. Hij probeert in een vernieuwend onderwijsconcept het uiterste uit de talenten van zijn studenten te halen binnen de minor Digital Media Productions. Hij heeft in de Vossenstraat een broedplaats ingericht. Van daaruit wordt gewerkt aan opdrachten voor het MKB. Hierbij een citaat uit zijn mail:

‘Maandag 01.02.2010 hebben we letterlijk de bezem door het pand gehaald. De broedplaats hebben we heel pragmatisch www.eentweetien.nl genoemd, naar de startdatum 01.02.10 Van hier uit moet ieder individu, alleen, binnen een of meerdere teams, in het collectief zijn weg gaan vinden. Een flinke opdracht. De eerste twee weken werd er hard teruggegrepen naar de bestaande kennis en gewoonten. Veel studenten legden de ‘schuld’ voor hun gedrag nog buiten zichzelf. Er is geen internet…, in het rooster staat dat we alleen les hebben op donderdag…., dat had je beter moeten communiceren…. Die tijd is voorbij. Het is mooi om te zien wanneer jongeren voor zichzelf gaan staan en de perceptie van anderen maar even voor lief nemen.’

Een buitengewoon inspirerend concept. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de studenten. Daar horen we vast nog meer van.

maart 5, 2010 - Posted by | broedplaats | ,

1 reactie »

 1. Dag Ella,

  en als je dan zijn blogposting leest waar ze nu staan dan zie je hoe rap het kan gaan als je ook op het onderwijs het omkeringsprincipe toepast. De student is er meester, de docent cateringfacilitator en coache.
  Geniet: http://denkbeeldenstorm.nl/2010/03/loslaten-vertragen-even-stilstaan/

  met vriendelijke groet
  Hans

  Reactie door Hans Mestrum | maart 6, 2010


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: