Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Kijkje in de keuken

Hoi Ella,
Ben je ook zo druk deze weken met de begroting 2010? Wellicht voor onze lezers goed om te weten dat het budgetjaar een kalenderjaar betreft en niet een schooljaar. Dat maakt het budgetteren extra lastig want een schooljaar loopt immers van 1 september tot 31 augustus. Voor 2010 moeten we dus eigenlijk in een glazen bol kunnen kijken wat er met de instroom van studenten in september gebeurt. Hebben we veel nieuwe studenten dan moeten we dat vooruit financieren. Dat vraagt dus flink wat om toch optimaal onderwijs te kunnen bieden. We willen immers minstens 20 contacturen met de studenten en daarnaast moeten de studenten ook nog het nodige aan huiswerk en opdrachten doen. Soms denken mensen wel eens dat het geld bij ons aan de bomen groeit, maar dat is echt niet het geval.
Toch blijven we niet stil zitten en zoeken naar nieuwe uitdagingen voor studenten en maken we het ook steeds weer actueel.
Een paar weken geleden hebben we alle ouders/verzorgers van de FEM een nieuwsbrief gestuurd om ze over van alles te informeren. Ook zijn er ouder-avonden geweest waarbij algemene informatie voor de eerstejaars studenten gegeven is. Die avonden zijn massaal bezocht (met gemak kon een zaal van 350 stoelen gevuld worden). Blijkt wat mij betreft nog maar weer eens dat juist ook een hogeschool aan het begin van de studiecarriere van een student optimaal informatie moet verstrekken.

Sterkte met de laatste begrotingslootjes en laten we duimen dat de overheidsbezuiniging van 35 miljard toch grotendeels aan de onderwijsdeur voorbij zal gaan.

images

groet,

Masja

Advertenties

november 6, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: