Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Knap staaltje

Hoi Ella,

Eind van de middag was ik bij de officiële opening van het nieuwe pand van Creaforti. Hoe kom ik daar terecht? Simpel, want de algemeen directeur van Creaforti is Paul Bongers. Alumnus van de opleiding Commerciële Economie en sinds een aantal jaren ook lid van onze Beroepenveldcommissie. Ik heb enorme bewondering voor deze gedreven jonge ondernemer die in een paar jaar tijd een bedrijf van formaat en reputatie heeft opgebouwd. Er waren veel bekenden vanuit de OKA, Vitesse Business Club, Café Consult en Vice Versa. Mooie community die Paul om zich heen heeft. Overigens ook leuk om de website van het gekozen goede doel Oxfam Novib eens te bekijken. Wij hebben een geit, kippen en maaltijden gedoneerd. 

Ik zag zondag in de nieuwsbrief van Renger van der Zande dat hij het goed gedaan heeft in de Formule 3 op Zandvoort. Hij rijdt voor de Britse Formule 3 en was dus even in Nederland.

RengerRenger 3

Zijn scores in eerdere races zijn veelbelovend. Ik zie Renger nog wel eens in de Formule 1 rijden. Zou wel top zijn (hij is immers nog steeds een studerende topsporter bij ons).

Deze week wat ideeën uitgewisseld met GO! en Centrum voor Ondernemerschap. We hebben al de minor Entrepreneurship waar jaarlijks meer dan 100 studenten aan deelnemen. Ondernemerschap is niet alleen voorbehouden aan het eigen bedrijf, maar feitelijk moet iedereen Ondernemendheid in z’n pakket hebben. En natuurlijk fantastisch dat vier Student Companies (van de opleiding SB&RM) gewonnen hebben. Dat zit dus wel goed met die ondernemenheid.

Vanochtend nog de presentaties van studenten van de minor Doelgroepenmarketing bijgewoond. Kids/jongeren (ging over Puberbrein), Multiculturele Efteling, Seniorenmarketing (Eyetracking van websites) en ik ontvang nog de presentatie over Nieuwe Nederlanders. Kon ik gelijk een paar dingen vragen en daar kwam (niet representatief, maar toch) uit:
* meer lesuren
* strakke (verplichte) structuur bij aanvang van de studie (docent mag best streng zijn, maar wel rechtvaardig)
* school is een sociale community

En verrassend uit een van de presentaties was dat jongeren niets met DO/MVO hebben maar zich wel zorgen maken over de opwarming van de aarde. Misschien moeten we DO/MVO toch meer down-to-earth maken.

groetjes,
Masja

juni 18, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: