Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

vervolg Puberbrein

Ha Ella,
Fijn dat je er weer bent. Mijn post-its waren even op, vandaar mijn afwezigheid. Maar ondertussen genoeg beleefd.
Ik herken het wat je schrijft over de studenten. Vorige week maandag gaf een van de docenten een presentatie tijdens de kennisteambijeenkomst Marketing/Sales/Marktinformatie over het Puberbrein-binnenstebuiten. Bureau YoungWorks (waar jij laatst ook over schreef) heeft een boek uitgegeven. Naast het wetenschappelijke boek van Eveline Crone is dit boek van nog veel meer voorbeelden voorzien. En na het lezen ervan is het vooral ook een kwestie van doen. Eigenlijk zou elke docent bij de her-ontwikkeling van de onderwijseenheid dit er eens naast moeten leggen. Best lastig om enerzijds je hbo-niveau vast te houden en anderzijds nog meer die externe cortex te moeten zijn voor studenten.

En wat creativiteit betreft kunnen onze studenten zeker een belangrijke rol vervullen. Inmiddels is Student Company ook met Artez aan de slag. Mooie verbinding. Jouw modieuze schoenen (gaaf zijn ze) in de markt zetten. En modisch Arnhem ook meer bij de HAN betrekken. Over twee jaar mág de HAN niet ontbreken! Past ook wel bij Power to Arnhem. Of Made in Arnhem (leuk zoals Burgers Zoo nu een tv-programma heeft).

Al met al blijft het bruisen. Maar de allerbelangrijkste taak is nu eerst bedrijven en organisaties te vertellen wat we kunnen betekenen, want het komt nog té vaak voor dat ze geen idee hebben. Een HAN-projectenbrochure lijkt me echt de eerstvolgende stap om bedrijven en organisaties economisch te helpen.

Tot gauw weer.
groet,
Masja

Advertenties

juni 14, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: