Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Energy to the people

Dit was de conclusie van onze lector Gerard Berendsen na de 10e Creative Masterclass van vanavond die voor zo’n 300 aanwezigen gegeven werd door Hermann Scheer, de Duitse ‘Al Gore’.

Hermann Scheer

We worden wereldwijd ‘geregeerd’ door 40 bronnen/aanbieders. Die hebben euro’s en dollartekens voor ogen. Houden de technologische innovatie tegen. Voorkomen dat we kleinschalig aan energie komen. Ze werken liever 15 jaar aan de bouw van een moderne kolencentrale dan het geld breder in te zetten. En zo had Hermann Scheer nog veel meer punten waarop duidelijk werd waarom er allerlei argumenten van de Energie Experts zijn die dus kleinschalige innovatie tegenhouden. Des te meer is het bijzonder te constateren dat er op de HAN al zo ontzettend veel goede projecten lopen in het kader van duurzaamheid. Dat we nu onze HAN Duurzaamheid website Duurzaam live hebben. Dat we de studenten bewust maken van hun eigen bijdrage aan een Maatschappelijk Verantwoorde Wereld (MVW). Dat we even stilstaan bij ons eigen handelen.

Hermann Scheer zuigt het niet uit z’n duim. Hij is al jaren een van de weinigen die wetenschappelijk aantoont dat er echt iets moet veranderen.

En jong geleerd is oud gedaan. Zoals mijn dochter die een windmolentje op zonnecellen heeft gemaakt tijdens een techniekdag. Zoals mijn zoon al heeft ontdekt dat de zon over 200 miljoen jaar opgebrand is. Dat de electriciteit van nieuwe auto’s ook uit de muur komt en ergens vandaan moet komen. We hebben dus nog maximaal 200 miljoen jaar de zon. Laten we daar dan ook met z’n allen gebruik van maken. Zonder euro- en dollartekens voor ogen.

Wellicht moeten we bij elke Faculteit een HAN Duurzaamheidsprijs invoeren. Stimuleert onze creatieve jonge mensen tot creatieve en innovatieve ideeën en oplossingen: technisch, maatschappelijk, economisch, educatief.

Met een duurzame groet,
Masja

Advertenties

mei 18, 2009 - Posted by | bijeenkomst, duurzaamheid, Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: