Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

de verwondering: wow pods, quickies, tangible media en meer

 Hi Masja,

Gisteren was wel weer een heel bijzondere dag. Ik heb zoveel mensen gesproken en zoveel nieuwe ontwikkelingen gezien dat ik haast niet weet waar ik moet beginnen. ´s Ochtends een bezoek gebracht aan de Tangible Media groep waar Cati Vaucelle ons van alles heeft verteld over haar onderzoek. Dat gaat vooral over het inzetten van nieuwe technologieen en media bij therapieen bij bijv. mensen met depressies. Maar ook voor kinderen die het moeilijk vinden om hun verhaal te vertellen. Over haar projecten kan je veel vinden op de site van arachitectradure.

cati vaucelleDit is een foto van Cati Vaucelle bij een jas die ze ontworpen heeft voor mensen die last hebben van depressies. Het blijkt dat mensen met een zware depressie er wel bij varen als ze strak omarmd worden. Door de druk vermindert de adrenaline, en worden ze rustiger. Als mensen een aanval voelen aankomen drukken ze op een kop in de jas en klemt de jas zich om hen heen. Ze doet nog veel meer van dit soort projecten samen met doktoren die zich met nieuwe therapieen voor psychiatrische stoornissen bezig houden.

 

architectuur

Dit is een project waarvan ik de naam ben vergeten. Het is een simulatie van wind en licht dat gebruikt kan worden, en inmiddels ook gebruikt wordt, door architecten om te kijken hoe de wind waait en de lichtval is bij een nieuw project. Door de objecten te verplaatsen zie je de lichtval veranderen en ook de richting van de wind tussen de objecten in (zinvol bijv. bij het inrichten van grote gebouwencomplexen met pleinen).

Cati heeft nog veel meer boeiende dingen gedaan. Daar zal ik nog op een later moment over schrijven. Eerst nu meer over de pranavmistry. Hij komt van de groep fluid interfaces . Hij is een heel bijzondere man die van huis uit echt uit de computer science hoek komt maar zichzelf een ‘designer’ noemt. In de zin van ‘ontwerpen’ waar wij het ook in onze faculteit over hebben: scenario based design. Zijn doel is om de digitale wereld te integreren met de fysieke wereld. Het grote project dat hierover gaat heet de Sixth Sense. Het is een draagbare interface waarbij de digitale wereld geintegreerd wordt met de fysieke wereld. Met handgebaren kan je informatie verkrijgen, bijv. door op de pols een cirkel te maken met een handgebaar zie je hoe laat het is, zonder dat je een horloge om hebt. Ik krijg de indruk dat dit echt een revolutie in onze informatiemaatschappij. De voorbeelden die hij liet zien zijn geweldig. We hebben het ook zelf aan den lijve mogen ondervinden. Je gelooft je ogen niet. pranav mistry                                                                                                    

Dit is Pranav Mistry bij een van zijn projecten waarbij informatie wordt afgelezen van een creditkaart. In de linkerbovenhoek zie je nog een stukje blauwe stof. Dat is een project over intelligente stoffen, bijv. bewegend tapijt die je de weg naar de goede plek laat zien in een gebouw. Een tomtom in het tapijt als het ware.

Ik heb nog veel meer te vertellen maar kom opnieuw in tijdnood.  We gaan nu naar een volgende bijeenkomst op het MIT over het Fablab. Probeer zo snel mogelijk weer het vervolg te schrijven.

Groetend in verwondering,

Ella

Advertenties

mei 6, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: