Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Mooie ontwikkelingen

Hoi Ella,
Mooie ontwikkelingen allemaal. Technologie en Samenleving past uitstekend in de veranderende wereld. Ook in de wereld van potentiële studenten die een keuze moeten maken. Steeds vaker hoor je uit het bedrijfsleven en organisaties dat het integraal en multidisciplinair denken belangrijker wordt. Daarnaast verwachten ze natuurlijk nog wel de nodige kennis.
Misschien is het voor Technologie en Samenleveing ook wel een uitdaging om meer projecten met middelbare scholen te doen. Iets wat nog niet echt standaard in het lesprogramma van onze studenten zit. Zou een uitstekende aanvulling op het curriculum kunnen zijn dat onze studenten van alle faculteiten projecten op middelbare scholen begeleiden. Bij de Pabo gebeurt dat logischerwijs al als vanzelfsprekend, maar is niet overal het geval. Net zoals het projectvoorstel dat ik ooit heb gedaan om “Ondernemers voor de klas” te doen. Ook docenten kunnen dan een gastcollege op basis- en middelbare scholen doen. Wie weet komt het er nog eens van met behulp van Centrum voor Ondernemerschap.

Wij hebben donderdag onze studiedag met het instituut International Business & Communication gehad. Er waren 12 workshops ( workshopdag-ibc-2-4-20092 (.ppt)) waar iedereen uit kon kiezen. Van effectief communiceren, stress of geluk, timemanagement tot ondernemerschap. Velen hadden moeite om een keuze te maken. En als cadeautje hadden we natuurlijk prachtig weer (we zaten in Berg en Dal). Genieten, bijpraten, interessante workshops, lekker eten. Een ‘must’ voor het onderlinge contact tussen de collega’s. Helemaal als je bedenkt dat we 215 medewerkers hebben.

Komende week een wat kortere week, want een lang Paasweekeinde is in aantocht. Even duimen dat we dan ook van de zon kunnen genieten.

pasen

Tot gauw weer en lekker weekend.
groet,
Masja

april 4, 2009 - Posted by | bijeenkomst, technologie en samenleving | ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: