Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Meiden en techniek

Hoi Ella,
Dit weekend een klein bericht in de krant dat in Enschede een vmbo-opleiding Techniek gestart wordt die alleen voor meisjes toegankelijk is. Ze gaan zich inhoudelijk richten op sectoren die meisjes aanspreken. De eerste meisjes hebben zich al aangemeld. Goed om te lezen dat ze ook hier meer oog voor krijgen. Net zoals eigenlijk al gebeurt met het Technasium (als paddestoelen uit de grond).

Sluit wel aan bij een ander artikel over vrouwenmarketing. 85% van alle aankopen wordt door vrouwen bepaald. Echter wordt 90% van alle reclames door mannen bedacht. In het geval van auto’s hebben in 65 van de 100 gevallen vrouwen de doorslaggevende stem. Zou je haast verwachten dat de nodige meisjes bij Autotechniek een opleiding volgen.

En waar geen marketing tegenop kan is de eigen interne kracht. Vorige week hebben we met zo’n 40 docenten en beroepenveldleden de opleiding Commerciële Economie onder de loep genomen. Fantastisch wat een energie iedereen aan elkaar gaf. Komend schooljaar zullen kleine aanpassingen gedaan worden en krijgen docenten tijd/gelegenheid om een en ander te (her)ontwikkelen. Je moet immers met de marktvraag meebewegen. Dat geldt in hoge mate voor Sales & Marketing. Een succes hebben we al met de opleiding accountmanager in het cursorisch aanbod met betrekking tot Sales Leadership.
Als we dan nog techniek en sales koppelen, dan staat de markt te springen om afgestudeerden.

Tot gauw.
groet,
Masja

Advertenties

maart 29, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: