Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Positief in crisis?

Hoi Ella,
Soms kom je ook vrolijke berichten tegen. Ik krijg de mvo-nieuwsbrief in m’n mailbox en bekijk deze trouw. En daar las ik dat uit een onderzoek van Pricewaterhouse Coopers in februari 2009 onder 200 grote bedrijven het MVO-investeren gewoon door gaat.
Ook het MKB gaat door. Er zijn verschillende voorbeelden van successen.
Daarnaast is nog een onderzoek onder 1000 consumenten gehouden (ook februari 2009) en daaruit blijkt dat zij ook het MVO-vertrouwen hoog in het vaandel hebben staan. Mooi positief bericht dus.

Wij gaan zelf ook het MVO-onderwijsdeel weer onder de loep nemen. Daar waar het bedrijfsleven en organisatie actualiteit van onze studenten willen, moeten we die aansluiting ook bieden. In onderwijs zit altijd de bekende vertragingsfactor, want wil je in september 2009 vernieuwd/aangepast onderwijs bieden, dan hebben we nog heel even. Voor grotere veranderingen zullen we nu al ontwikkeluren in gaan zetten zodat we in studiejaar 2010-2011 er helemaal klaar voor zijn. Ontwikkelen kost tijd en kwaliteit is een belangrijke factor. Soms hoor je wel eens dat het toch eenvoudig aangepast kan worden, maar niets is minder waar. Afstemming, roostering, stabiele urenverdeling, intensiteit, studentbelastingsuren, docentbelastingsuren, het vraagt veel zorgvuldigheid. Maar dan zijn we er wel helemaal klaar voor en vaak lopen we dan al weer vooruit op de markt. Mooi!

O ja. Studenten kunnen ook de nodige scriptie-informatie vinden op MVO scripties. Een initiatief dat door de HAN ondersteund wordt.

Tot gauw.
groet,
Masja

Advertenties

maart 24, 2009 - Posted by | Uncategorized

1 reactie »

  1. Hi Masja,
    dat zijn goede berichten. Dat komt ook wel overeen met wat ik hoor van de docenten die bij ons de stageplaatsen regelen. Zelfs in de autobranche nog behoefte aan stagiaires. We blijven uiteindelijk toch auto’s kopen, maar die zullen er zometeen wel heel anders uit komen te zien. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt natuurlijk steeds belangrijker.
    Ella

    Reactie door ella hueting | maart 28, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: