Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Verbindende week

Hoi Ella,
Deze week was het ook de week van de verbindingen bij mij. Woensdag een goed gesprek met Hogeschool Van Hall Larenstein. De insteek was onze minor Makelaardij. Binnenkort hebben ze een gesprek bij jullie over Bouwkunde. Mooi is dat er binnen de minor al interfacultair gewerkt wordt overigens.

Vandaag een orienterende afspraak met Anton van Bakel, Gerrit Averesch, Robin Kuper. Met elkaar van gedachten gewisseld over studenten die niet de “harde” techniek willen, maar wel interesse hebben in ‘iets’ technisch. En dan wellicht ook iets met economie en management. Sluit goed aan bij de pizzasessie die jij hebt gehad. Ik geloof er wel in dat er specialisten en generalisten nodig zijn. Als je wil kan je je specialisatie altijd nog later in het werkveld doen. Bedrijven en organisaties weten wie ze willen hebben. Nu nog de moeilijkheidsgraad dat een student van 17 jaar echt niet exact kan vertellen welk werk hij straks gaat doen. Ik denk dat het voor ons een uitdaging is om de bewuste studiekiezers te bevestigen in hun keuze en onbewuste studiekiezers een goede basis te geven om daarna een bewuste keuze te maken. Niet echt gemakkelijk met het woud van opleidingen in heel Nederland.

Een mooie lezing over wijsheid is te vinden op TED . Daar staan nog veel mooie inspirerende lezingen en kunnen docenten vrij gebruiken in hun lesmateriaal,

ted_logo2

Fijne vakantie gewenst. Ik combineer deze voorjaarsvakantie met allerlei activiteiten en werk. Ik zal vast de enige niet zijn.

groetjes,
Masja

Advertenties

februari 20, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: