Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

immersive space bij de open dag

Hi Masja,

Wat een heerlijke open dag was het vandaag. Een echte ‘immersive space’ zoals een van de ICA-collega’s Pim Boer dat noemt. Je werd er echt in opgezogen zodra je binnen kwam. Het was bomvol, overal stonden studenten en medewerkers om te vertellen wat ze doen in hun opleiding. In de hal stond ook een aantal studentenbedrijven. Natuurlijk heb ik me laten verleiden om allerlei leuke gadgets te kopen, zoals een MP3 FM modulator waarmee je in je auto de muziek van je Ipod, MP3 speler of USB-stick kunt beluisteren.

090209-open-dag-ft-0461 090209-open-dag-ft-049 Ook ben ik gevallen voor een sleutelzoeker, die al zijn eerste diensten heeft geleverd vandaag de Squeezer: hiermee kan je heel handig de tandpasta uit je tube knijpen onder het motto: ‘Haal er alles uit’. Heel geestig.

090209-open-dag-ft-050

vader en zoon bij werktuigbouwkunde

vader en zoon bij werktuigbouwkunde

Opvallend vond ik ook het enthousiasme van de ouders. Bij werktuigbouwkunde stond een vader heel enthousiast aan zijn zoon uit te leggen wat een lager was. Hij had hier zelf vroeger werktuigbouwkunde op de HTS gestudeerd.

090209-open-dag-ft-053

Ook was er iemand van het bedrijf Erik die vertelde hoe hij zelf patenten op zijn naam heeft staan, zoals voor het bouwen van een robotarm voor gehandicapten. Vooral vaders en zonen keken hun ogen uit bij de rally-auto die door onze eigen studenten is gebouwd: ‘en dat hebben ze hier echt allemaal zelf gemaakt’.

Bij ICA stond de zelfomgebouwde juke-box: lekker retro, maar dan met cd’s dvd’s en mp3 in plaats van de ouderwetse singletjes zoals we die zelf nog kennen. Helemaal met glas ervoor zodat je precies kan zien hoe het werkt.

Job Geven van Buro 302 die heel veel van dat opdrachten voor bedrijven uitvoert en ook die mooi boekjes voor onze faculteit heeft gemaakt was er ook.090209-open-dag-ft-051
En nog veel meer.

De foto’s kan je vinden op: http://www.flickr.com/photos/creatieveverbindingen/

Ben ook nog even langs geweest bij jouw opleidingen en heb daar een fotootje gemaakt van de studenten bij jullie stand (helaas met mijn telefoon waardoor de kwaliteit niet zo best is). Leuk deden ze het hoor! Ken je dat gevoel van trots? Zo zijn nou onze studenten en docenten. Dat kunnen ze allemaal. Hoe komt het toch dat de buitenwereld soms zo klaagt over de kwaliteit? Als ik dat hoor denk ik: kom gewoon eens langs. Kom eens kijken wat er allemaal gebeurt.
Echte klasse trouwens ook van onze collega’s van marketing, communicatie en voorlichting en de facilitaire dienst die alles feilloos hadden georganiseerd.

Nou, fijne zondag nog. Maandag gaan we er weer tegenaan.

Ella

Advertenties

februari 7, 2009 - Posted by | open dag |

1 reactie »

  1. Hoi Ella,
    Ik ben gisteren maar heel even geweest. Het is toch altijd weer even puzzelen met m’n zaterdagagenda, want dan staat sport van de kinderen altijd gepland. Maar tussendoor even sfeer geproefd en het was inderdaad druk. Dag zag je al op de parkeerplaatsen! Uit een recente meting blijkt dat zo’n 2/3 van de studenten wel een Open Dag of Avond heeft bezocht. Naast het zoeken op internet (ook heel belangrijk) is het ‘gevoel’ van de school dus ook belangrijk. Gisteren een van de voorlichtingspresentaties bijgewoond en zat er een bekende naast me. Haar zoon heeft het zeker geholpen om iets beter een keuze te maken. Maar het baart me wel zorgen als ik hoor hoeveel jongelui echt nog niet weten wat ze willen doen. Daar ligt dus nog een flinke taak voor ons voor met name de middelbare scholen. En dan niet pas in het 5e of 6e jaar, maar vooral bij het keuzemoment van het profiel! En moeten we vooral de zittende studenten veel meer bij betrekken. Zij zijn immers onze ambassadeurs. Multidisciplinaire studententeams die scholen bezoeken. Mooie maatschappelijke stage.
    Tot gauw weer.
    Masja

    Reactie door Masja | februari 8, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: