Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Maatschappelijke verbindingen

Hoi Ella,
Wat leuk om ook een gesproken bericht van je te horen op de blog. Het werkt dus!

Was inderdaad leuk om je weer te zien/spreken. Jan Oostrum had gevraagd of ik in het panel zitting wilde nemen. Tuurlijk doe ik dat met plezier, want ik vind dat we vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid ook onze studenten bewust moeten maken van Duurzaamheid. Binnen ons instituut noemen we het MVO .

 

duurzaam-ondernemen

Hierbij hebben we diverse thema’s vastgesteld. Vaak denken mensen dat het om ‘milieu’ gaat, maar wat ons betreft gaat het over veel meer aspecten. Bedrijven en organisaties vragen onze communicatiestudenten of het wel/niet verstandig is om het mee te nemen in campagnes. Moeten de commerciële studenten ook in hun verkoop- en marketingbeleid MVO stevig op de agenda zetten? Wij leren ze het door gebruik te maken van een Game. Ook de internationale studenten zijn geinteresseerd in social responsability. Maar zoals gezegd, gewoon opgenomen in de studieprogramma’s zonder dat het een special item moet zijn.

Een aardig voorbeeld is een gastcollege dat iemand van Achmea aan onze internationale communicatie studenten komt geven.

En meest belangrijk zijn de verbindingen die we met de faculteiten kunnen leggen. Ik hoop dan ook dat alle mooie HAN-voorbeelden over Duurzaamheid binnenkort op http://www.han.nl voor iedereen te lezen zijn.

groetjes,
Masja

Advertenties

februari 2, 2009 - Posted by | Uncategorized

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: