Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Duurzame verbeteringen waarbij techniek een belangrijke rol speelt

Hi Masja,

Heb daarnet een mooi programma van Llink gezien. Ik was al eens eerder getipt door een vriendin, maar heb vandaag pas voor het eerst gekeken. Het gaat om allerlei duurzame verbeteringen, waarbij techniek natuurlijk een belangrijke rol speelt.
In het programma van vanavond bleek ook hoe belangrijk het commerciele aspect is. Vanavond ging onder andere over de terrasverwarming met zijn enorme CO2 uitstoot. De presentator van Llink probeerde in Nijmegen dekens aan cafe’s met een terrasverwarmer te slijten, als alternatief voor de terrasverwarming. Dat blijken ze ook in Amsterdam te doen. Waarom dus niet in Nijmegen dacht hij? Dat lukte echter helemaal niet. Vervolgens liet hij een sensor plaatsen waarbij de terrasverwarming alleen maar aangaat als de klant eronder gaat zitten. Dat bespaart het cafe zo’n € 250 per jaar per terrasverwarmer. En toen deden ze het ineens allemaal. Gaaf, he?
Jammer alleen dat ze ook niet naar het alternatief hebben gekeken dat onze studenten van Industrieel Produkt Ontwerpen  hebben gemaakt en waarvoor ze onlangs de prijs voor duurzame terrasverwarming ontvingen van Minister Cramer. Ik heb ze dat dan ook gemaild vanavond. Ben benieuwd of ik een reactie ontvang.

Tot kijk.

Ella

januari 21, 2009 - Posted by | techniek | , ,

1 reactie »

  1. Dag Ella en Masja,
    Inmiddels hebben de winnaars van de terrasverwarmingswedstrijd ook de top10 bereikt met hun ontwerp voor een milieuvriendelijk concept voor een chocoladeverpakking voor SCA Packaging. De opleiding Industrieel Product Ontwerpen van de Faculteit Techniek komt hiermee positief in het nieuws. Met dank aan deze studenten.

    Reactie door Danielle Hendriks | februari 20, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: