Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

WOW………..

Dag Ella,
Vanochtend was het kennisteam Marketing&Sales bijeen. Eens in de zoveel maanden komen de docenten vanuit deze disciplines bij elkaar om kennis uit te wisselen. Maar regelmatig komt er ook een gastspreker.

Vandaag hadden we Wouter Gerritsma op bezoek.

woutergerritsma1

Wouter is naast zijn werk op de Universiteit Wageningen vooral bekend van de top 100 in Marketingfacts met zijn blog (hij staat op plaats 32).  Dé wereld van bekende bloggers.

Hans Mestrum was er ook om opnamen te maken. Helaas kon de founder van Marketingfacts, Marco Derksen, niet, maar er komt vast een moment dat ze elkaar in levende lijve zullen ontmoeten.

Thema van de bijeenkomst was Zoekmachinemarketing. Ongelooflijk wat je meer uit het zoeken kunt halen als je maar weet hoe je moet zoeken. En dat het belangrijk is binnen het onderwijs meer collega’s hierover te informeren was overduidelijk. De studenten zoeken immers eerst via het web en duiken echt niet meer eerst de boeken in. Dat er een combinatie mogelijk is, was helder. Maar dat we ook aandacht moeten (gaan) schenken aan zoeken, documenteren, bronvermelding, etc. als onderdeel van het dagelijkse werk van de studenten staat buiten kijf. Hoe, da’s nog even de vraag. Van de collega’s van ons Studiecentrum begreep ik dat we al wat op weg zijn, maar er kan nog veel meer.

En hét succes van collega’s Arent Wesseling en Loes Cuppen was vandaag de grote opkomst. Zo’n 40 collega’s! Het pastte net in het lokaal en de broodjes waren snel op.

De technische web-verbeteringen vinden dus ook hun weg naar Marketing&Sales.

Hmm, eerst nu maar even zelf toepassen wat ik vanochtend weer geleerd heb, want ook ik blijf elke dag leren.

groet,
Masja

januari 19, 2009 - Posted by | presentatie | ,

1 reactie »

  1. Ja mooie presentatie! Ik heb de audio als podcast ook online staan voor de liefhebbers. Om als mp3 te beluisteren of te downloaden. Een korte videocompilatie zet ik vanavond nog online. De integrale versie van ruim 2 uur moet ik nog maken en zal later deze week online komen hoop ik (als de file niet te groot wordt).
    Overigens is Wouter ook graag bereid om voor de faculteit Techniek dit verhaal te houden! Ella, wellicht een idee?

    Reactie door Hans Mestrum | januari 19, 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: