Creatieve Verbindingen van Ella Hueting

Overpeinzingen van een onderwijsmanager

Interessant gesprek

Dag Ella,

Binnen een paar dagen hebben we al een aantal keren ‘tanden gepoetst’ zoals Hans het zo mooi zegt. Gaat eigenlijk als vanzelf en wat wel erg fijn is dat ik het samen met jou doe!

Wat leuk dat er Chinezen op bezoek waren. In het FEM-gebouw zijn we wel gewend aan talen van de wereld zoals ik het noem. We hebben zo’n 600 studenten in de internationale opleiding IBMS en nog 4 andere FEM-opleidingen. We profileren ons als Arnhem Business School. Overigens staat Life Science ook op die link. Die verbinding is er dus al. Recent ben ik zelf naar Canada (Toronto) geweest voor het tekenen van een samenwerkingscontract. Ik heb daar ook interessante dingen voor Techniek gezien (ze hebben daar al een broedplaats). Kom ik binnenkort nog een keer bij je op terug.

En voor wat de Duurzaamheid betreft, mooi dat de HAN dat nu ook in het instellingsplan opgenomen heeft. Een aantal maanden geleden mocht ik bij de vrouwelijke ondernemersvereniging Vice Versa een korte presentatie geven over Duurzaamheid/MVO bij de HAN en in het onderwijs. Er was veel interesse.

Eind januari is er een mini-conferentie binnen de HAN en waarschijnlijk in juni of net na de zomervakantie een grotere conferentie over dit onderwerp. Zou mooi zijn als dan ook de Tuk Tuk’s weer rijden op de Arnhemse campus. De HAN kan voor veel bedrijven en organisaties een prachtig voorbeeld zijn.

Vorige week had ik een interessant gesprek met Renger van der Zande. Renger heeft afgelopen raceseizoen zeer succesvol afgesloten in de Formule-3 en gaat volgend jaar naar de Formule-2. Een prestatie van formaat. En wat leuk is, is dat hij een student van ons is. Met Renger willen we kijken op welke manier hij een soort van boegbeeld voor Autotechniek c.q. Techniek kan zijn. Zou wel wat zijn als hij met een racewagen of een superluxe Mercedes (sponsor) de campus op zou rijden. Binnenkort maar even kijken hoe we er handen en voeten aan kunnen geven om een creatieve verbinding te leggen. Geen sponsoring, want dat past niet binnen de visie van de HAN als semi-overheid, maar wel een prachtig voorbeeld van een topsportende student. Wist je overigens dat Erik Breukink ooit Accountancy bij ons heeft gestudeerd?

Over een paar dagen begint de vakantie. Even een fabel uit de wereld helpen: docenten hebben geen twee weken vrij! Heel veel collega’s hebben pakken nakijkwerk als ‘vakantieleeswerk’. De studenten willen meteen in de eerste week na de kerstvakantie hun feedback hebben. En in die week is het voor velen ook een lesweek, dus meteen na de oliebollen moeten er al weer lessen voorbereid worden. 

Ik probeer zeker ook in de komende weken te posten. Blijven tanden poetsen dus. Hele fijne feestdagen en veel warmte met dierbaren gewenst.

groetjes,

Masja

Advertenties

december 17, 2008 - Posted by | Uncategorized

1 reactie »

 1. Hi Masja,

  Wat goed dat jullie bloggen. Ik vind het nu al leuk om te volgen 😉
  En leuk om te lezen dat jullie samen gaan werken met Renger!
  toitoi met bloggen.
  fijne feestdagen en geniet van de vakantie.
  groetjes Justine

  Reactie door Justine | december 19, 2008


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: